Üzüm

Yaş-Meyve-ÜzümMor, siyah, yeşil, kırmızı, pembe, sarı. Üzüm, değişik renklerde sofralarımıza gelmektedir. Dünyada en çok tercih edilen alkollü içeceğin, şarabın hammaddesidir üzüm.

Yunan Mitolojisi’nde Tanrısı bile var! Dyonisos, şarabın ve eylül hasadının Tanrısı, kafasında üzüm yaprakları ve elinde şarap şişesiyle betimlenir.

SAĞLIK VE ÜZÜM

Üzümün, kanda bulunan nitrik asit seviyesini yükselterek kan pıhtılarının oluşmasını önlediği ve kalp krizi riskini azalttığı bilinmektedir. Düşük seviyede kolesterol, sodyum ve yağ içerir, C ve K vitaminleri açısından çok zengindir. Üzümün çekirdeği yenilebilir, antioksidan deposudur. %80’i sudan oluşur, düşük kalorili iyi bir atıştırmalıktır.

TÜRKİYE'DE ÜZÜM

Türkiye üzüm üreticiliğinde dünyada altıncı sırada, kuru üzüm üretiminde ise ilk sırada yer almaktadır. Türkiye’de genelde Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri' nde üzüm yetiştirilmektedir.

Üzümün Yetiştirildiği Aylar

yaş-meyve-üzüm-1yaş-meyve-üzüm-2yaş-meyve-üzüm-3