Kiraz

kiraz

Çiçek açmış kirazlar baharın habercisidir.

Japon Kültürü’nde masumiyet simgesi olan kiraz, çiçeklerinin en güzel göründükleri zaman solmadan kurumadan ağaçtan düştükleri için ölümün her an gelebileceğini, hayatın kısa süreli olduğunu hatırlatır.

SAĞLIK VE KİRAZ

Kiraz, lif, vitamin A, potasyum , kalsiyum, ve folik asit mineralleri açısından zengindir, ayrıca içindeki yüksek melatonin ile antioksidan kaynağı olarak da bilinir. Yakın zamanda yapılan araştırmalarda kiraz suyunun içeriğindeki yüksek polyphenol sayesinde tansiyonu düşürmede etkili olduğu kanıtlanmıştır. Yine araştırmalar sonucunda uykusuzluğa da iyi geldiği görülmüştür.

Kiraz, düşük kalorisi ile diyet dostudur.

TÜRKİYE'DE KİRAZ

Türkiye, kiraz üretiminde dünyada liderliğe oynamaktadır. Ülkemizde genelde Ege ve Akdeniz Bölgeleri' nde yetiştirilmektedir.

Kirazın Yetiştirildiği Aylar

yaş-meyve-kiraz-1yaş-meyve-kiraz-2yaş-meyve-kiraz-3