Kayısı

kayısı

Güzel kokusu ve tadıyla 4000 yıldır insanoğlunun hayatında olan kayısının Çin’den geldiğine inanılmaktadır. Pers İmparatorluğu’na, oradan İspanya’ya, keşiflerle Amerika’ya yayıldığı bilinmektedir. Yetiştiği iklim şartlarına bakılacak olursa, insanların yaşamayı tercih ettikleri yerde kayısının yetiştiği söylenebilir.

SAĞLIK VE KAYISI

Vitamin A ve lif açısından zengin kayısı, bağışıklık sistemine faydalı ve kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.

TÜRKİYE'DE KAYISI

Ülkemiz, %15’lik oran ile dünyada yaş kayısı üretiminde listenin ilk sırasında yer almaktadır.

Doğu Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgesi en çok üretimin yapıldığı yerlerdir.

Kayısının Yetiştirildiği Aylar

yaş-meyve-kiraz-1yaş-meyve-kayısıyaş-meyve-kiraz-3