PORTAKAL

Portakal

Portakal çiçeklerinin kokusuna doyum olmaz. İlk olarak Çin’den çıktığı ve İpek Yolu ile dünyaya yayıldığı bilinmektedir. Güzel rengi, tadı, C vitamini kaynağı olması sebebiyle çok popüler olan portakalı kim sevmez ki…

Sağlık ve Portakal

İçeriğindeki C vitamini, beta-karoten ile vücudu temizlemeye yarayan portakal; kardiyak vasküler hastalıklar ile kansere karşı iyi bir antioksidandır. Düzenli olarak portakal suyu içmek böbrek taşı oluşumunu önler. Potasyum açısından zengindir, kalbi sağlıklı tutar.

Türkiye'de Portakal

Türkiye, portakal üretimde dünyada dokuzuncu sıradadır. En çok Akdeniz Bölgesi’nde yetişmektedir.

Portakal Türleri ve Yetiştirildiği Aylar