MANDALİNA

Mandalina

Mandalina, kolay soyularak yenen bir meyve olduğu için turunçgiller arasında en çok tercih edilendir. Güzel turuncu rengi ve şekerli tadıyla akıllarda yer etmiştir. Çekirdeksiz olma özelliği sayesinde özellikle kendi başına yemek yemeye başlayan çocukların favorisidir.

Sağlık ve Mandalina

Önemli bir antioksidandır. Mandalinadaki antioksidanlar kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir. Böbrek kanserini önlediğine dair araştırmalar mevcuttur. İçeriğindeki potasyum sayesinde tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Mandalinadaki Vitamin C ve E, cilt üzerinde olumlu etkiler yapar. Düzenli olarak mandalina suyu tüketilmesi cilde parlaklık verir ve cilt tonunu dengeler.

Türkiye'de Mandalina

Türkiye, mandalina üretiminde dünyada dokuzuncu sıradadır. En çok Akdeniz Bölgesi’nde yetişmektedir.

Mandalina Türleri ve Yetiştirildiği Aylar